2011. november 25., péntek

1. (bef.)

Később, a lefelé haladó liftben Heat elővette nyomozóit.

- Oké, szóval mi volt olyan vicces, ami miatt a saját kezemmel nyírtalak volna ki titeket? És mint tudjátok, ki vagyok rá képezve.
- Áh, semmi érdekes, csak tudod, kiengedtük a gőzt, ahogy szokás. - mondta Ochoa.
- Ja, semmiség. – erősítette meg Raley.
Két emeletnyit mentek, mire a két nyomozó elkezdte lassan dúdolni az ’It’s Raining Men dallamát, majd nevetésben törtek ki.
- Ez? Ez lenne, amin nevettetek?
- Hú, - szólalt meg Rook. - Valószínűleg ez életem legbüszkébb pillanata.
Ahogy újra kiléptek a tikkasztó hőségbe és megálltak a Guilford ernyője alatt, Rook folytatta.
- Sosem találjátok ki, hogy ki írta ezt a számot.
- Nem ismerek dalszövegírókat, haver. - mondta Raley.
- Őt ismerheted.
- Elton John?
- Nem talált.
- Egy kis segítség?
Egy nő sikolya hallatszott a város zajában, Nikki Heat pedig eliramodott a járda felé, fejét ide-oda forgatva a hang forrását keresve.
- Arra - kiáltotta a portás, átmutatva a Columbusra. - Mrs. Starr!
Heat követte a tekintetét a sarokra, ahol egy termetes férfi ragadta meg Kimberly Starr vállait és a kirakat üvegéhez taszította a nőt. A lökettől az üveg megremegett, de nem tört be.
Nikki már futott is, nyomában a másik hárommal. Rákiáltott az útjában álló gyalogosokra, hogy mozduljanak meg és félrelökte őket, hogy utat törjön a tömegben. Raley erősítést hívott.
- Rendőrség, megállni! – szólította fel a férfit Heat.
Egy másodperc töredékében Kimberly megpróbálta gyomron rúgni támadóját, azonban csúnyán elvétette. A férfi már menekült is, Kimberly pedig összecsuklott a járdán.
- Ochoan - hívta oda Heat, miközben az ájuló félben lévő Kimberly felé mutatott. Ochoa elkapta a nőt, míg Raley és Rook autókat kerülgetve követték Heat-et a zebra felé. Egy helytelenül forduló busz állta útjukat. Heat épphogy megkerülte a jármű szélét és átfutott a füsttengeren, amit a busz hátsó fele árasztott magából.
Sehol sem látta őt. Lassított tempóján, majd gyorsan átment a másik utcába. Raley még mindig a rádióján beszélt, személyleírást és helységazonosítást adva: „… 35 körüli férfi, kopaszodó, elég magas, rövid ujjú fehér inget visel kék farmerrel…”
Heat megállt és tett egy fordulatot. Izzadsága V-alakú foltot hagyott a felsőjén. A nyomozón nem látszott fáradság, csakis feszült figyelem, ahogy egyszerre közelre és távolra fürkészte az utcákat, hátha felbukkan valahol a prédája.
- Nem volt olyan jó formában. – Rook kifulladtnak látszott. – Nem juthatott messzire.
Nikki odafordult, kissé letaglózva, hogy a férfi követni tudta. És egy kissé idegesen, hogy sikerült utolérnie.
- Mi a francot csinálsz itt, Rook?
- Több szem, többet lát, Nyomozó.
- Raley, én megyek, ellenőrzöm a Central Park nyugati oldalát és a múzeum környékét. Te menj a 81. utcába egészen a 79-ig.
- Vettem. – Raley belevetette magát a tömegbe.
- És én?
- Talán nem vetted észre, de épp nincs időm feletted bébiszitterkedni. Ha segíteni akarsz azzal a több szemeddel, nézd meg, hogy van Kimberly Starr.
Azzal vissza se nézve, otthagyta a férfit. Heatnek koncentrálnia kellett, nem engedhette meg, hogy valami elvonja a figyelmét, főleg nem Rook. Már így is elég fárasztó volt ez a helyzet. És az meg mi volt az erkélyen? Olyan közel került hozzá, mint valami parfümreklám poszteren, amit a Vanity Fairben nyomatnak, olyan szerelmet ígérve, amit az élet sosem fog felkínálni. Még szerencse, hogy idejében feleszmélt. Mégis azon tűnődött, hogy talán túl durva volt vele.
Mikor megfordult, hogy megkeresse Rook-ot, először nem vette észre. Azután kiszúrta őt a Columbus-on. Mi a francért guggolt a növény mögött? Olyan volt, mintha kémkedne valami után. Heat átlendült a kutyasétáltató kerítésén és kocogva elindult Rook felé. Ekkor látta meg Mr. Fehér Pólós Kék Farmerest, amint mászik át a múzeum hátoldalán lévő kukákon. Heat megszaporázta lépteit. Előtte Rook felállt a növény mögött. A pasas elhúzott a kocsifelhajtón, majd eltűnt a csatornában. Nikkit Heat rákiáltott, de addigra Rook már futott is az üldözött után, követve őt a föld alatti alagútba.
Nikki káromkodott és átugrott a kutyapark másik oldalán lévő kerítésén is, hogy a másik kettő után iramodjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése